Πληροφορίες

  • e-mail : kentrotypou@hotmail.com
  • Τηλ./FAX : 231-0-995152

9.2.07

Ψήφισμα για το Πανελλαδικό Μεταναστευτικό – Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Φλεβάρη.

Οι φοιτητές σε όλη τη χώρα παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όχι μόνο με βάση την κοινωνική θέση, αλλά και με βάση το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα ή την εθνικότητα.
Ο αγώνας μας αγκαλιάζει όλη την κοινωνία και θέτει απέναντί μόνο αυτούς που θέλουν να μας διασπάσουν και να μας διαχωρίσουν σε έλληνες και ξένους, «γηγενείς» και μετανάστες. Και φυσικά όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν καταδικάσει εδώ και χρόνια τους μετανάστες στην ομηρία της παρανομίας, της μαύρης εργασίας, της γκετοποίησης, που εκτελούν πρόσφυγες στα σύνορα, που εγκλωβίζουν ζωές σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπως και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης και κάθε διεθνή οργανισμό που συντονίζουν αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές
Στεκόμαστε έτσι μαζί με τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα, απαιτώντας:
- Πλήρη νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες χωρίς όρους και προϋποθέσεις που αποκλείουν τη μεγάλη πλειοψηφία, χωρίς παράλογη γραφειοκρατία και εξοντωτικές εισφορές
- Ίσα κοινωνικά δικαιώματα σε έλληνες και ξένους στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, ίσα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.
- Άσυλο, αλληλεγγύη και ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα του ρατσισμού.
Συμμετέχουμε στο μεταναστευτικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Φλεβάρη στις 17.00 στο Αγ. Βενιζέλου, που καλούν το Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι και Κοινότητες Μεταναστών, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και δεκάδες άλλες κοινωνικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιρατσιστικές συλλογικότητες.

Σύλλογοι Εργαζομένων Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης Θεσ/νίκης