Πληροφορίες

  • e-mail : kentrotypou@hotmail.com
  • Τηλ./FAX : 231-0-995152

8.2.07

Ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου για τα επεισόδια στην πορεία της 7/2

Χαιρετίζουμε τη μαζικότητα και τον παλμό της σημερινής πορείας των φοιτητών ενάντια στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντ. και του άρθρου 16.
Οι σύλλογοι στα πλαίσια εναντίωσης στα κατασταλτικά μέτρα που χτυπούν δημοκρατικές ελευθερίες κατέβασαν μια κάμερα παρακολούθησης περνώντας από την τσιμισκη. Έπειτα, οι φοιτητές εισέβαλλαν στις Δέλτα του ΤΕΙ, οι οποίες έχουν κλείσει, και διεκδίκησαν αναρτώντας πανό δωρεάν στέγαση για φοιτητές σπουδαστές. Αμέσως μετά έγινε προσπάθεια των συλλογών να αναρτηθεί πανό στα γραφεία της Ε.Ε καταδεικνύοντας τον αντιδραστικό της ρόλο όσον αφορά την προώθηση των αναδιαρθρώσεων σε παιδεία εργασία. Εκεί έγινε εντελώς απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που επιχείρησαν με δακρυγόνα και ξύλο να διαλύσουν την πορεία. Την ώρα εκείνη οι φοιτητές περιφρουρούσαν την πορεία από κάθε προβοκατόρικο μηχανισμό που δρούσε ενάντια στις αποφάσεις των συλλογών και συγκροτημένα έδωσαν την απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς ότι το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η πορεία συνεχίστηκε πέρασε από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και κατέληξε στο πανεπιστήμιο.
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της επιλογή να δώσει εντολή για επίθεση σε φοιτητική πορεία προκείμενου να διασφαλίσουν ότι δεν θα αναρτηθεί πανό που θα καταδικάζει το ρόλο της Ε.Ε. Κανείς δεν μπορεί να κάμψει και να αποπροσανατολίσει τους φοιτητικούς αγώνες. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε.